Scroll down naar
boven

Mozawall mozaiek tegelwand in fietstunnel Tricht

Trichtse natuur in mozaïek op wanden fietstunnel
De voetgangers- en fietstunnel in de Nieuwsteeg; de laatste klus van de werkzaamheden aan het spoor in het Gelderse Tricht. De wand is afgewerkt met Mozawall mozaïektegels. Van Geffen tegels & natuursteen bracht de Mozawall aan. Het resultaat is echt prachtig!

In de fietstunnel zijn de panelen verlijmd met extra sterke epoxylijm en het voegwerk is uitgevoerd met een epoxy mortel. De mozaïekwand is hierdoor zo hufterproof mogelijk gemaakt. Ook is er een extra laag coating aangebracht. Deze laag zorgt ervoor dat graffiti kan worden verwijderd wat de duurzaamheid van de mozaïek wand ten goede komt.  

Foto’s van lokale natuur
Voor de aankleding van de wand in de fietstunnel is gekozen voor de verwerking van een viertal foto’s van de natuur in Tricht. Herkenbaar voor de mensen die er wonen en tegelijkertijd een kennismaking met het mooie dorp voor de mensen die er niet bekend zijn.

Het geeft de tunnel ook een vriendelijke uitstraling. Het is een ontdekkingsreis door de natuur van Tricht geworden. De gemeente en overige opdrachtgevers zijn bijzonder tevreden over het eindresultaat.

Mozaïek project van formaat
Voor dit project werd 17,55m breed x 2,25m hoog Mozawall geleverd, bestaande uit 225 panelen (dat zijn zo’n 129.600 mozaïektegeltjes)! In totaal zijn er 4 afbeeldingen verwerkt, verdeeld over 7 vlakken.

Samenwerking met Hans van Geffen tegels & natuursteen
Dit project is uitgevoerd in samenwerking met Van Geffen tegels & natuursteen. “Al in de voorbereidende fase was de communicatie met Mozawall erg fijn”, vertelt John Weerts (accountmanager Van Geffen tegels & natuursteen).

“Het was heel duidelijk hoe we de gegevens en bestanden aan moesten leveren. Ook hebben we proefstukken van Mozawall ontvangen die onze lijmleverancier heeft gebruikt om in het lab tests uit te voeren. Deze adviseerde naar aanleiding van de trekproeven te kiezen voor epoxy. Dit is heel duurzaam en geschikt voor buiten toepassing. De aanlevering van de panelen is ook goed geregeld. Per vak verdeeld en elk paneel genummerd met een overzicht erbij welk nummer waar verwerkt moet worden. De panelen liggen al op de juiste volgorde. Het aanbrengen is als een puzzel waarbij de juiste stukken klaarliggen.”

Over Van Geffen tegels & natuursteen
Van Geffen is goed in het uitvoeren van specialistisch werk. Dit betekent dat het bedrijf zich enerzijds bezighoudt met grote zwembadprojecten zoals gemeentezwembaden, sportbaden en zwembaden op bijvoorbeeld vakantieparken.

Anderzijds leveren en installeren ze wereldwijd keramische industrievloeren. Deze hexagon tegels zijn in Nederland bijvoorbeeld terug te vinden bij brouwerijen, melkproducenten en bakkerijen.

Ook voor het wat moeilijkere werk zoals de fietstunnel in Tricht weet men Van Geffen te vinden. Dit heeft te maken met de ervaring in specialistisch werk en complexe regelgeving (op bijvoorbeeld het gebied van veiligheid).

Mozawall; een uniek product dat het verschil maakt in een ruimte!