Scroll down naar
boven

Mozaiek tegeltjes in Zwemcentrum Rotterdam | Mozawall

mozawall zwembad rotterdam 1 v3

Hoofdentree en trappenhuis voorzien van 160m² Pixel-perfect Mozawall mozaïek, met een 967.375 tegeltjes tellend eindresultaat uniek in zijn soort.

In Rotterdam-Zuid verrijst een nieuw bruisend stadscentrum: Hart van Zuid. Het eerste gerealiseerde project in deze gebiedsontwikkeling is Zwemcentrum Rotterdam met een 50-meter wedstrijdbad en een 25-meter doelgroepenbad. Een plek voor topsport én de Rotterdammers uit Zuid. In het nieuwe internationale wedstrijdzwembad is de hoofdentree en het trappenhuis voorzien van sfeervolle Mozawall Mozaïek wandpanelen. Het unieke ontwerp van de Mozawall Mozaïek komt van ontwerpbureau SILO. Het bouwproject is verzorgd door Ballast Nedam en maakt onderdeel uit van het omvangrijke gebiedsontwikkeling Hart van Zuid in Rotterdam.

Uitdaging

Het design van de 160m2 mozaïek wand komt van SILO uit Den Haag. Het bureau kreeg de opdracht een ontwerp te realiseren waarmee bezoekers een prettig en veilig gevoel krijgen bij binnenkomst in het Zwemcentrum. De entree van het centrum is een onbemande hal met een trap en lift. Pas op de eerste verdieping bevinden zich horeca, kaartverkoop en toegang tot de zwembaden. De uitdaging voor SILO was ervoor te zorgen dat bezoekers zich welkom voelen, maar ook dat de entreehal een veilige ruimte is. Daarbij moest het ontwerp en de uitvoering ook aan specifieke kwaliteitseisen voldoen.

mozawall zwembad rotterdam 2

De surrealistische interventie van SILO

“We kozen ervoor het zwembad en haar bezoekers met elkaar te verbinden door middel van een eigenzinnig welkom. Voor de wanden van de entreehal creëerden we een doorlopend beeld waarin handgetekende illustratie en een 3D-gemanipuleerde grafiek gecombineerd wordt. De meeste beeldelementen verwacht je wel in een zwembad: sport en spel, grafische belijning, felgekleurde vlot terlijnen, tegels, waterstroming en reflectie. In dit samenspel duiken ook drie walvissen op: groot maar goedaardig. Een surrealistische interventie die tegelijkertijd verwelkomend en zeer toepasselijk is,” aldus Rene Toneman, Creative Director van SILO. 

Lees de volledige achterliggende gedachte rond het project verder op SILO.nl.

mozawall zwembad rotterdam 3

De voordelen van Mozawall wandmozaïek

Het designbureau SILO koos voor Mozawall om zijn ongekende mogelijkheden qua design in mozaïekvorm. Mozawall leent zich perfect voor publieke ruimtes door de duurzaamheid van het product. Het is hufterproof en heeft een zeer goede brandvertragende eigenschap wat essentieel is in een trappenhuis. Deze eigenschappen in combinatie met de mogelijkheid ieder ontwerp te kunnen vertalen naar mozaïek waren doorslaggevend om Mozawall toe te passen in dit unieke, bijzondere project.

mozawall zwembad rotterdam 4 mozawall zwembad rotterdam 5

 

Projectcredits

Ontwerp: SILO, Den Haag
Opdrachtgever: Hart van Zuid, Rotterdam
Architect/opdrachtgever: Kraaijvanger Architects, Rotterdam
Hoofdaannemer: Ballast Nedam
Realisatie Mozaïek: Mozawall Concepts, Heusden